Toastjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 14:19
Bereidingswijze
de toastjes of crackers besmeren met boter.
garneren:
gerookte zalm met kappertjes en dille
gekookt ei met kaviaar
kleine stukjes kaas met kiwi of aardbei
kalkoen met kiwi of mandarijn
tonijnsalade met stukje ei.
de toastjes met aspic bestrijken voor je de garnering erop doet. zo blijven ze lang "vers"
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
enkele ideetjes voor toastjes.
Ingrediƫnten
toastjes of crackers
boter
gerookte zalm
gekookte eieren in plakken gesneden
rookvlees
tonijnsalade* recept volgt
kalkoen of kippeborst van de delikatessen dun gesneden
brie, camembert of andere kaas naar keus
pate
dille, peterselie
paar schijfjes citroen, kiwi of aardbeien
"rode" of zwarte kaviaar
kappertjes
aspic* recept volgt
mayonaise uit een tube of zelf een spuitzakje maken van papier.
en andere beleggen en garnering naar keus
Hulpmiddelen & keukengerei
papieren spuitzakje (indien nodig)
messen
kwastje
2 kommetjes
mooie serveerschaal of plank
aspic* 1 zakje gelatine poeder wellen in wat water (ongeveer 3 el warm water)
1 klein bouillon blokje oplossen in kokend water, een beetje laten afkoelen en de gelatine erin oplossen.
gebruiken als het nog vloeibaar is anders voorzichtig opwarmen in magnetron of au-bain-marie.
blikje tonijn goed uitpersen met het deksel.
in een schaaltje doen, 2 el mayonaise en peper naar smaak toevoegen.
niet te veel verdunnen.
Leuke tips
dit zijn alleen maar enige mogelijkheden.
gebruik je fantasie en de levensmiddelen die je zelf het lekkerst vindt en probeer ze uit.
de diverse kleuren maken dat de schaal waar je het op presenteert er erg leuk uit ziet.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122255
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
6683
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
peterselie en dille wassen en goed droog deppen op keukenpapier
de eieren koken en koud laten worden, dan in plakken snijden met een ei snijder
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid