Toemis Van Groene Lombok

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 14:04
Bereidingswijze
*bak de uitjes in de olie tot ze glazig zijn
*doe de knoflook erbij
*bak dit voor nog ca 5 minuten
*doe de lomboks erbij en roer het goed om voor ca 10 minuten.
*doe nu de ketjap en azijn of het asemwater er bij.
*voeg zout toe
*schep de massa goed om voor ca. 5 min.
*doe een deksel op de pan en laat het nog 10 minuten op laag koken.
!!!!goede afzuigkap gebruiken of raam open zetten anders proest het hele huis.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
als je van "heet" houdt is dit het einde.
om het niet zo heet te maken kun je er andere groenten door mengen.
Ingrediƫnten
100 g groene hete pepers (lombok idjoh)
500 g uien
3 knoflookteentjes
2 dl ketjap zoet
1 dl azijn of tamarinde water
2 el olie
evt. een beetje suiker
1 tl zout
evt. spruitjes of boontjes of tahoe(tofu) of tempeh toevoegen om het niet zo heet te maken.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of wadjan.
kan ook in een koekepan maar op passen want de pan blijft vrij lang heet smaken.
Leuke tips
i.p.v. van alleen maar lomboks kun je de andere bovengenoemde groenten toevoegen.
gebruik i.p.v. sambal.
!!!!!erg heet!!!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122253
Homepage ID
4315
Smaak
P
Teller
793
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
lombok wassen en in dunne diagonale plakjes snijden. Je kunt ze ook eerst halveren en de zaadjes er uit halen.
de uien heel fijn snipperen
de knoflook heel fijn snipperen.
de tamarinde (asem) weken in heet water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid