Mexicaanse Kalkoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/1998 - 11:56
Bereidingswijze
Pel de knoflook en ui en hak beide zeer fijn. Fruit uisnippers en knoflook in een scheutje olie zacht en bestrooi dit rijkelijk met de gemalen kaneel. Kaneel 1-2 min. meefruiten en al roerend de chocolade,tomatenpuree,bouillon,chilipoederen suiker toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen.In een droge koekenpan sesamzaadjes,pindas en amandelen roosteren. Kalkoenfilet in een ruime pan in een scheut olie rondom aanbraden,saus eromheen schenken,geroosterde zaadjes,noten en rozijnen toevoegen en het geheel met de deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar laten worden.Eet smakelijk!!
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker pittige kalkoen voor de kerstdagen
Ingrediƫnten
1 stuk kalkoenfilet
3 eetlepels milde azijn
peper
zout
1/2 eetlepel suiker
2 tenen knoflook
1 grote ui
maisolie
3 eetlepels kaneel
peper en zout
2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
7,5 dl kippenbouillon
1/2 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel geraspte chocolade (puur)
1 theelepel suiker
2 eetlepels sesamzaadjes
35 gram pindas
35 gram amandelen
50 gram rozijnen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122249
Homepage ID
2690
Smaak
P
Teller
3546
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf het stuk kalkoenfilet in met peper en zout,suiker en azijn en laat het een uurtje intrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dekookgek
Gelegenheid