Bereidingswijze
over middelgroot vuur doe het spek in de braadpan en laat 1 minuut bakken,
voeg de ui, wortelen en knoflook toe en laat het 5 minuten koken met een deksel op de pan.
haal de groenten er uit en zet even op zij.
haal de filets door de bloem en bak deze mooi bruin in het spekvet, als het te droog is een el olie toevoegen.
doe al de groenten er weer bij.
voeg de bouillon, sherry, champignons en de kruiden hier aan toe.
aan de kook laten komen, daarna vuur laag draaien.
laten sudderen voor ca. 25 min tot de kip goed gaar is.
afmaken met zout en peper.
aflaten koelen in de koelkast.
als het koud is, het vet er af scheppen.
de kip in een vuurvaste schaal doen en voor 40 minuten in een oven van 180 g bakken.
voeg de ui, wortelen en knoflook toe en laat het 5 minuten koken met een deksel op de pan.
haal de groenten er uit en zet even op zij.
haal de filets door de bloem en bak deze mooi bruin in het spekvet, als het te droog is een el olie toevoegen.
doe al de groenten er weer bij.
voeg de bouillon, sherry, champignons en de kruiden hier aan toe.
aan de kook laten komen, daarna vuur laag draaien.
laten sudderen voor ca. 25 min tot de kip goed gaar is.
afmaken met zout en peper.
aflaten koelen in de koelkast.
als het koud is, het vet er af scheppen.
de kip in een vuurvaste schaal doen en voor 40 minuten in een oven van 180 g bakken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een variatie op de bekende Coq au vin
Ingrediƫnten
1 kg kip filet
2 plakken spek in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
1 grote ui, gesnipperd
3 grote wortels in dikke plakken gesneden
1 el olie
4 el bloem
250 ml bouillon van kip of groenten (kan gemaakt worden van een blokje of poeder)
125 ml. sherry
250 g champignons in plakken gesneden
1 el thym
1 "bay" leaf (laurierblaadje)
zout en peper naar smaak
verse peterselie gesnipperd
2 plakken spek in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
1 grote ui, gesnipperd
3 grote wortels in dikke plakken gesneden
1 el olie
4 el bloem
250 ml bouillon van kip of groenten (kan gemaakt worden van een blokje of poeder)
125 ml. sherry
250 g champignons in plakken gesneden
1 el thym
1 "bay" leaf (laurierblaadje)
zout en peper naar smaak
verse peterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
beslagkom of plastik folie
vuurvaste schaal
oven
beslagkom of plastik folie
vuurvaste schaal
oven
Leuke tips
besprinkel het met verse peterselie.
je kan het ook direkt uit de pan serveren, maar het is het lekkerst als de kip een poosje staat. de sherry smaakt trekt er beter in.
je kan het ook direkt uit de pan serveren, maar het is het lekkerst als de kip een poosje staat. de sherry smaakt trekt er beter in.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122108
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
1043
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
was de groenten en snijd het als in de ingredienten is beschreven.
snij het spek in stukjes.
doop de kipfilets in de bloem en goed afschudden.
snij het spek in stukjes.
doop de kipfilets in de bloem en goed afschudden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid