regenboogsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 20:53
Bereidingswijze
sorry de bereidingswijze staat meteen bij de voorbereiding.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een groentensalade die deze naam kreeg van de kinderen vanwege alle kleuren die er in zitten.
Ingrediƫnten
1 l broccoli roosjes
250 ml dungesneden wortel
1 rode paprika
1 blikje waterkastanjes(chinees)
1 kleine rode ui(ca 125 ml)klein gesneden
125 ml gedroogde abrikozen in kleine dobbelsteentjes
75 ml gewelde rozijnen
*slasausje
50 ml klein gesneden verse peterselie of dille
2 el mayonaise
2 el zure room of yoghurt
2 el citroensap (vers)
1 teentje knoflook heel erg fijn gesnipperd of uitgeperst met een knoflookpersje
vers gemalen peper naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpannetje of magnetron voor de broccoli
1 grote serveerkom
1 kleine beslagkom
garde
plank en goed mes om groenten te snijden.
plastik folie
Leuke tips
heerlijk op zich, maar ook bij vlees, of bbq.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
122062
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
790
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
groenten wassen en snijden als bij de ingredienten is aangegeven.
de broccoli koken zodat het nog krokant is ongeveer 5 min. direkt afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
In een grote kom alle groenten, ui e.d. doen.
in een kleine kom de mayonaise, yoghurt of zure room, citroensap, kruiden en peper met een garde goed vermengen.
over de groenten gieten en omscheppen tot het goed gemixed is.
afdekken en in de koelkast wegzetten tot het koud is.
kan 1 dag van te voren gemaakt worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid