Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm (22 - 24 cm doorsnede) met bakpapier.
- Haal de beide ijssoorten uit de diepvriezer en laat ze enigszins zacht worden (ca. 20 minuten).
- Neem 1/3 gedeelte van het chocoladeroomijs en strijk dit uit in de vorm.
- Sprenkel er 2 el koffiecreamlikeur overheen.
- Neem vervolgens 1/3 gedeelte van het vanilleroomijs en verdeel dit over het chocoladeroomijs.
- Doe dit in totaal 3 maal.
- Zet de ijstaart tot vlak voor het serveren terug in de diepvriezer.
- Klop de slagroom met 1 - 2 el koffiecreamlikeur en de inhoud van het zakje klopvast.
- Maak met de chocoladesticks een klok die op 5 voor 12 staat en garneer met toefjes slagroom.
- Serveer de taart iets voor middernacht met brandende koudvuur-sterretjes.
- Haal de beide ijssoorten uit de diepvriezer en laat ze enigszins zacht worden (ca. 20 minuten).
- Neem 1/3 gedeelte van het chocoladeroomijs en strijk dit uit in de vorm.
- Sprenkel er 2 el koffiecreamlikeur overheen.
- Neem vervolgens 1/3 gedeelte van het vanilleroomijs en verdeel dit over het chocoladeroomijs.
- Doe dit in totaal 3 maal.
- Zet de ijstaart tot vlak voor het serveren terug in de diepvriezer.
- Klop de slagroom met 1 - 2 el koffiecreamlikeur en de inhoud van het zakje klopvast.
- Maak met de chocoladesticks een klok die op 5 voor 12 staat en garneer met toefjes slagroom.
- Serveer de taart iets voor middernacht met brandende koudvuur-sterretjes.
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
1 liter(s) chocolade-ijs
1 liter(s) vanille-roomijs
9 eetlepel(s) Koffiecreamlikeur
0.25 liter(s) slagroom
1 zakje(s) klopvast
1 pakje(s) chocoladesticks
1 liter(s) vanille-roomijs
9 eetlepel(s) Koffiecreamlikeur
0.25 liter(s) slagroom
1 zakje(s) klopvast
1 pakje(s) chocoladesticks
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122051
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
502
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid