saltimbocca alla romana (vlees uit rome)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/1998 - 09:50
Bereidingswijze
- Leg op elke schnitzel een plakje prosciutto (een soort rauwe ham), de randjes
mogen niet overhangen, en 2 salieblaadjes.
- Rol de schnitzels op en zet ze elk vast met een cocktailprikker.
- Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak.
- Wentel de rolletjes door het bloemmengsel.
- Verhit de helft van de boter en bak de vleesrolletjes rondom goudbruin (ca. 3 min.).
- Verhit de wijn in een ander pannetje en schenk het over het vlees.
- Laat de wijn 1 minuut doorkoken.
- Neem het vlees uit de pan en klop de rest van de boter in stukjes door de saus.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Haal de cocktailprikkers uit het vlees en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
'Spring in de mond' is de letterlijke vertaling van dit traditionele Romeinse gerecht. Wie
wil weten wat hiermee bedoeld wordt moet maar proeven.
Ingrediƫnten
4 stuk(s) kalfsschnitzels
4 plak(ken) prosciutto
8 stuk(s) salieblaadjes
4 stuk(s) cocktailprikkers
4 eetlepel(s) bloem
naar smaak peper
naar smaak zout
50 gram boter
1 deciliter(s) wijn (wit, droog)


Hulpmiddelen & keukengerei
EXTRA NODIG:
4 stuk(s) cocktailprikkers
Leuke tips
Lekker met lintmacaroni en roergebakken spinazie met knoflook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121960
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
6791
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
120
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid