rosbief met portsaus en paddestoeltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 20:04
Bereidingswijze
- Dep de rosbief droog met keukenpapier.
- Verhit de boter in een ruime braadpan en braad de rosbief rondom bruin.
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Braad de rosbief met het deksel schuin op de pan zachtjes rose.
- Reken voor een dik stuk op ca. 40 minuten en voor een dun stuk op ca. 30 minuten.
- De rosbief moet vanbinnen nog rose zijn.
- Neem de rosbief uit de pan en laat het vlees afgedekt even rusten.
- Bak intussen de ui met paddestoelen in het bakvet bruin en glazig.
- Voeg de port, het water en het bouillontablet toe en breng het aan de kook.
- Laat de saus 1 minuut koken.
- Bind de saus met wat allesbinder en breng ze op smaak met peper.
- Snijd het vlees in plakken en schep wat saus erover.
- Serveer de rest van de saus apart erbij.
Afbeelding
rosbief met portsaus en paddestoeltjes
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 stuk(s) uien
150 gram kastanje-champignons
100 gram oesterzwammen
1 kilogram rosbief
50 gram boter
naar smaak peper
naar smaak zout
1 deciliter(s) Port (rood)
2.50 deciliter(s) water
0.50 stuk(s) bouillontabletten (vlees)
naar smaak allesbinder
Leuke tips
- WIJNTIP: Medoc.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121956
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
17963
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
150
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid