Currysaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 15:02
Bereidingswijze
verwarm de boter of margarine maar laat het niet bruin worden.
bak de uitjes hierin tot ze glazig worden.
voeg de kerrie er bij en goed roeren anders bakt het aan.
doe de bloem er bij en kook de bloem voor ca 3 minuten, zodat de rauwe "bloemsmaak" verdwijnt.
doe het vocht in gedeeltes er bij, brengt het aan de kook en goed roeren tot je een gladde massa krijgt.
doe daarna de verse kruiden er bij en de vruchtjes.
Als je water gebruikt moet je er zout aan toevoegen naar smaak.
als de saus te dik is een beetje extra water toevoegen of het sap van de blikjes fruit.
Je kan de saus serveren over het vlees of het vlees voor een paar minuten in de saus laten sudderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een pittig sausje dat je kan serveren over kip of vlees.
Ingrediƫnten
1 grote ui gesnipperd
2 el kerriepoeder
3 el margarine of boter of olie
3 el bloem
4 - 5 dl vocht het liefste bouillon, maar kan ook gewoon water.
verse bieslook of peterselie
(evt. fruit zoals ananas of mandarijntjes uit blik)
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpannetje
houten lepel
Leuke tips
je kunt de saus serveren over vlees of rijst. je kunt ook stukjes vlees, bv. kip in de saus meekoken en dan over rijst serveren.
de vruchtjes hoeven er niet in maar het haalt wel het "hete" weg zonder de Kerriesmaak weg te halen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121938
Homepage ID
4315
Smaak
P
Teller
1476
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui heel fijn snipperen
bloem en vocht klaar zetten.
bouillon maken van bouillon blokje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid