Henegauws Konijntje.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/20/1998 - 05:04
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een oud wild-gerecht dat nu in ere hersteld kan worden met tam konijn.
Ingrediƫnten
1 vers versneden konijn
500 g verse champignons
200 g verse spekblokjes
50 ml oude porto
20 g witte bloem
50 g boter
2 sjalotten gesnipperd
1 kleine ui gesnipperd
2 laurierblaadjes peper en zout, thijm.
1 hollandse wortel in blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Messen, snijplank, braadpan.
Leuke tips
Dien op met rijst, gebloemde aardappelen of feestlijk veelkleurige pasta's.
Met een rose wijntje overheerlijk.
Eventueel garneren met geschilde halve peren of appeltjes met kaneel of bruine suiker en boter gebakken in de oven.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121914
Homepage ID
3737
Smaak
Q
Teller
833
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Konijn desnoods versnijden, royaal met koud water spoelen en goed drogen.
In een hete braadpan de konijndelen snel aanbraden en toeschroeien.
Daarna konijn verwijderen en voorlopig in een alu-tentje laten camperen.
In hetzelfde braadvet de gesnipperde sjalot en ui stoven, tesamen met de spekblokjes.
Wanneer het spek zijn vet loslaat, het konijn
erbij voegen en wat aanlengen met wat water.
De gesneden wortel erbij en kruiden naar smaak.
Draai alle 30 minuten de konijndelen, en voeg zonodig vocht bij.
Laat dit gedurende 2 uren op een zacht vuurtje stoven.
Net voor het opdienen, voeg je de porto en de geborstelde champignons erbij en laat met gesloten deksel nog 1 a 2 minuutjes sudderen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
boergondier
Gelegenheid