Appelcompote

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/1998 - 11:03
Aantal personen
16.00
Ingrediƫnten
2 kg.kleine cox orange (gelijke maat)
1 liter versgeperst sinaasappelsap
2 kaneelstokjes
1 vanille stokje
8 lepels suiker
Leuke tips
Op kamer temperatuur serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121825
Homepage ID
4667
Smaak
Z
Teller
3548
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sinaasappels persen.
De appels boren, dan pas schillen. In schijven van 1 cm snijden en in een pan doen.
Vanille stokje splijten en uitkrabben dit met de kaneelstokjes,de jus d'orange en de suiker erbij doen.
Aan de kook brengen (tot schuim over de pan slaat) 4 min. op vol vuur. Voorzichtig met een schuimspaan uit de pan scheppen en af laten koelen. Vanillestok en kaneel verwijderen. Wanneer sap is afgekoeld bij de appelschijven doen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knusje
Gelegenheid