Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/1998 - 10:40
Bereidingswijze
15 min. voor serveren.
Oven voorverwarmen op 225 C. Eiwitten zeer stijfkloppen met de suiker.
Bombe op een ovenvasteschaal storten.
Eiwit met nonchalente pieken er de bombe uitstrijken. Bombe onderin de hete oven schuiven en in 3 min. lichtbruin laten gratineren.
Aantal personen
16.00
Ingrediƫnten
200gr. fijngesneden abrikozen
2 dl. versgeperst sinaasappelsap (gezeefd)
1/2 liter slagroom
350 gr.witte basterdsuiker
4 el. honing
1 kg. mascarpone
6 dl. volle melk
200gr.fijngesneden half geconfijte dadels
400gr.grof gehakte cantuccini
200gr.grof gehakte pure chocolade
voor de schuimlaag:
8 eiwitten
200 gr.suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Vuurwerk sterretjes erin steken aansteken en serveren. Eventueel met vanillesaus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121806
Homepage ID
4667
Smaak
Z
Teller
10896
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
66
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Minstens 1 dag van tevoren
Abrikozen in sinaasappelsap 8 uur weken.
Slagroom met suiker stijfkloppen
Honing erdoor kloppen. Mascarpone loskloppen met melk. Geweekte abrikozen met sap,dadels, cantuccini en chocolade door de mascarpone kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Massa in bombe-vorm scheppen en glad strijken. In diepvriezer 6 uur laten bevriezen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knusje
Gelegenheid