Marsala Amaretti-Parfait Uit Bologna.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:38
Bereidingswijze
- Vanillestokje 5 minuten in warm water weken.
- Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen.
- Merg met suiker en 1 dl water zachtjes verwarmen tot suiker opgelost is.
- Siroop op hoog vuur nog 2 of 3 keer koken en zeven.
- Eidooiers met Marsala loskloppen.
- Al kloppende siroop in straaltje toevoegen.
- Nog 6-8 minuten doorkloppen tot volume is verdubbeld en mengsel dik en schuimig is.
- Iets laten afkoelen.
- Creme fraiche lobbig kloppen.
- Eidooiermengsel, yoghurt en verkruimelde amaretti door creme fraiche spatelen.
- Mengsel in plastic bak overdoen en in 4 uur laten bevriezen.
- Met ijsschep van parfait bolletjes scheppen.
- IJsbolletjes in coupes serveren met gepocheerde vruchten en gecarameliseerde koekjes.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
1 vanillestokje
225 gr kristalsuiker
6 eidooiers
1/2 dl Marsala (Italiaanse dessertwijn)
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl Griekse yoghurt
75 gr amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), verkruimeld
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121783
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
443
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid