Lamsbout Met Knoflook En Rozemarijn.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:37
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 180 C.
- Vlees in oven in circa 50 minuten rose braden, regelmatig bedruipen.
- Lamsbout uit oven circa 15 minuten laten rusten.
- Intussen bakvet uit braadslede scheppen.
- Aanbaksels met rode wijn losroeren.
- Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken.
- Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Afbeelding
Lamsbout Met Knoflook En Rozemarijn.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 lamsbout (circa 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
3 teentjes knoflook
1 bosje rozemarijn
zout, peper
25 gr boter
1 ui, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1/2 winterwortel, in stukjes
2 1/2 dl rode wijn
4 dl kalfsfond (pot)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121782
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1266
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Knoflook in reepjes snijden.
- Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen.
- Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie).
- Vlees met zout en peper inwrijven.
- In braadslede boter laten smelten.
- Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid