Bereidingswijze
- Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Pers de citroen uit.
- Maal 125 gram hazelnoten.
- Voeg de suiker, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel sap toe.
- Meng alles tot een smeu?ge spijs.
- Verkruimel de gist.
- Voeg de melk en de suiker toe.
- Laat dit ca. 10 minuten op een lauwwarme plaats staan.
- Klop het ei los.
- Smelt de boter.
- Vermeng de bloem met het zout, de suiker, de kaneel en 1 theelepel citroenschil.
- Maak een kuiltje en schenk het gistmengsel, de 1/2 van het ei en de 1/2 van de boter erin.
- Kneed dit ca. 10 minuten.
- Laat het deeg afgedekt met plastic folie op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.
- Breng de rozijnen met de abrikozensinaasappeldrank aan de kook.
- Laat ze van het vuur af ca. 30 minuten wellen en uitlekken.
- Kneed de rozijnen, de bigarreaux, de sukade en de rest van de hazelnoten door het deeg.
- Vorm het deeg tot een ovalen plak.
- Meng de rest van het ei en 1 eetlepel citroensap door de spijs.
- Vorm het tot een rol en leg hem in het midden van de deegplak.
- Klap de plak in de lengte dubbel en leg hem op de bakplaat.
- Leg er een theedoek over en laat de stol nog ca. 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bak de stol in ca. 45 minuten gaar.
- Bestrijk de stol met de gesmolten boter.
- Laat het brood afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
- Pers de citroen uit.
- Maal 125 gram hazelnoten.
- Voeg de suiker, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel sap toe.
- Meng alles tot een smeu?ge spijs.
- Verkruimel de gist.
- Voeg de melk en de suiker toe.
- Laat dit ca. 10 minuten op een lauwwarme plaats staan.
- Klop het ei los.
- Smelt de boter.
- Vermeng de bloem met het zout, de suiker, de kaneel en 1 theelepel citroenschil.
- Maak een kuiltje en schenk het gistmengsel, de 1/2 van het ei en de 1/2 van de boter erin.
- Kneed dit ca. 10 minuten.
- Laat het deeg afgedekt met plastic folie op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.
- Breng de rozijnen met de abrikozensinaasappeldrank aan de kook.
- Laat ze van het vuur af ca. 30 minuten wellen en uitlekken.
- Kneed de rozijnen, de bigarreaux, de sukade en de rest van de hazelnoten door het deeg.
- Vorm het deeg tot een ovalen plak.
- Meng de rest van het ei en 1 eetlepel citroensap door de spijs.
- Vorm het tot een rol en leg hem in het midden van de deegplak.
- Klap de plak in de lengte dubbel en leg hem op de bakplaat.
- Leg er een theedoek over en laat de stol nog ca. 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bak de stol in ca. 45 minuten gaar.
- Bestrijk de stol met de gesmolten boter.
- Laat het brood afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 stuk(s) citroen
200 gram hazelnoten (gepelde)
125 gram suiker
40 gram gist (verse)
2.50 deciliter(s) melk (lauw)
1 theelepel(s) suiker
1 stuk(s) ei
75 gram boter
500 gram bloem
1 theelepel(s) zout
25 gram basterdsuiker (wit)
1 theelepel(s) kaneel
300 gram rozijnen
2 deciliter(s) abrikozensinaasappeldrank
100 gram bigarreaux (fijngehakt)
100 gram sucade
naar smaak poedersuiker
200 gram hazelnoten (gepelde)
125 gram suiker
40 gram gist (verse)
2.50 deciliter(s) melk (lauw)
1 theelepel(s) suiker
1 stuk(s) ei
75 gram boter
500 gram bloem
1 theelepel(s) zout
25 gram basterdsuiker (wit)
1 theelepel(s) kaneel
300 gram rozijnen
2 deciliter(s) abrikozensinaasappeldrank
100 gram bigarreaux (fijngehakt)
100 gram sucade
naar smaak poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) plasticfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121774
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
392
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid