kerstkransjes en kerststerren.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:18
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 C.
- Deeg uitrollen tot 1/2 cm dikte.
- Hieruit ronde en stervormige koekjes steken en deze op bakplaat leggen.
- Geschaafde amandelen over helft van koekjes verdelen en over andere koekjes gehakte gemberbolletjes verdelen.
- Koekjes in midden van oven circa 15 minuten bakken.
- TIP: maak de koekjes extra pittig door 1 el gemberpoeder door het deeg te kneden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
150 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram suiker (fijn)
naar smaak zout
100 gram boter (koud)
50 gram amandelschaafsel
50 gram gemberbolletjes (gehakt)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) bakplaat (ingevet)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121771
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1531
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Bakmeel, suiker en zout mengen.
- Boter met twee messen door bloemmengsel tot kleine stukjes snijden.
- Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
- Deeg afgedekt in koelkast 1 uur laten opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid