kerstkrans.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:14
Bereidingswijze
- Amandelspijs met 1/2 losgeklopt ei, koffieroom en citroensap mengen.
- Goed door elkaar prakken.
- Van spijsmengsel rol van circa 38 cm vormen.
- Oven voorverwarmen op 200 C.
- 6 plakjes deeg op elkaar uitrollen tot lap van 15 x 40 cm.
- Rol spijs voorzichtig op deeg leggen en deeg om spijs rollen.
- Lange kant van deeg met beetje water bestrijken en deeg goed vastplakken.
- Deeg tot krans vormen en open uiteinden in elkaar schuiven en met water aan elkaar plakken.
- Krans voorzichtig met naad naar onder op bakplaat leggen.
- Uit 2-3 plakjes deeg royaal aantal sterretjes van verschillende grootte snijden en met water op krans plakken.
- 1 ei loskloppen en krans ermee bestrijken.
- Krans in midden van oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin bakken.
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
300 gr amandelspijs
1 1/2 ei
1/2 eetlepel koffieroom
1/2 eetlepel citroensap
8-9 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, met bakpapier bekleed
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121770
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
320
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid