kersthartjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:10
Bereidingswijze
- Het bakmeel met de basterdsuiker zeven en het ei en het zout erdoor roeren.
- Hierin de boter met 2 messen klein snijden tot erwtgrootte en verder met een koele hand tot een soepel deeg kneden dat niet plakt.
- 50 gr blanke amandelen malen en samen met 1 eetlepel gemberpoeder aan het deeg toevoegen.
- De deegbal laten rusten, uitrollen tot een lap van 1/2 cm dikte en er harten uitsteken of -snijden.
- De koekjes met tussenruimte op een ingevette bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
- In een warme oven (175 C) in circa 15 minuten goudbruin en gaar bakkp_prijs
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel * 100 gr gele basterdsuiker * 1/2 losgeklopt ei * mespunt zout * 120 gr koude boter 50 gr blanke amandelem * 1 el gemberpoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121767
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
215
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid