kerstcakejes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:08
Bereidingswijze
- De boter en de suiker lichtgeel en romig mixen.
- De eieren er een voor een doorkloppen.
- Het bakmeel zeven en in gedeelten door het beslag roeren.
- De amandelen en de chocolade fijnhakken en samen met de vruchtenmix toevoegen.
- Steeds 2 papieren bakvormpjes in elkaar zetten (dit is steviger) en in elk vormpje 2 eetlepels beslag scheppen.
- De cakejes in een warme oven (175 C) in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap gladroeren en 2 minuten blijven kloppen tot de massa gaat glanzen.
- De cakejes laten afkoelen en met glazuur bestrijken maar zo, dat niet de hele bovenkant bedekt is.
- De bigarreaux fijnhakken en samen met de zilverpilletjes over het glazuur strooien.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 175 gr boter * 100 gr suiker * 1 zakje vanillesuiker * 3 eieren * 175 gr zelfrijzend bakmeel * elk 125 gr blanke amandelen en 6-vruchtenmix (Klijn) * 100 gr pure chocolade * 150 gr poedersuiker * circa 1 eetlepel citroensap * 50 gr bigarreaux * 2 eetlepels zilverpilletjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121766
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1433
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid