tarte tatin van sjalot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 16:10
Bereidingswijze
De taartjes zijn klaar en worden alleen nog 5 a 8 min in de oven verwarmd voor serveren.
Rauwe ham reepjes licht bakken en over de taartjes verdelen.
Aantal personen
16.00
Ingrediƫnten
16 plakjes bladerdeeg
80 gepelde sjalotjes
1 1/2l rodewijn
3 blaadjes laurier
15 eetl.honing
180 gr.boter
zout/peper
150gr. rauwe ham in lange repen

Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvormpjes 10 cm doorsnee
Uitsteekvormpje 11 cm doorsnee
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121751
Homepage ID
4667
Smaak
N
Teller
248
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan 1 of twee dagen van tevoren.
De gepelde sjalotten met wijn, laurier en honing 45 min. zachtjes laten koken. Kookvocht zeven en laten inkoken tot 15 eetlepels
Let op niet laten verbranden moet stroperig zijn.De boter erdoor roeren en op smaak brengen met P en Z.
Het mengsel verdelen over de vormpjes (Wanneer niet genoeg vormpjes, in gedeelte bereiden. Let op dat er wel voor alle vormpjes stroopje is!) 5 sjalotjes erin leggen. Plakje deeg iets uitrollen en cirkels van 11 cm doorsnee uitsteken. Hiermee het vormpje afdekken. Oven voorverwarmen 220 C
Deeg over de sjalotjes invormpjes leggen randen van deeg iets naar binnen vouwen. Taartjes in 10 a 15 min. lichtbruin voorbakken.
Afkoelen en storten.Bewaren in koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knusje
Gelegenheid