Bereidingswijze
Begin 2 1/2 uur voor serveren.
Vlees 30 min voor bereiden uit de koelkast.
Oven verwarmen 175 C. Wortel en prei in de braadslee leggen, hierop het vlees. Het vlees bedekken met dunne plakjes pancetta. In het midden van de oven schuiven en in 2 uur bakken. Af en toe wat (kokend water) in braadslee schenken als de groenten te droog staan.
Vlees eruit nemen en warmhouden in allu.folie.
Saus:Vocht uit de braadslee afgieten.Wijn toevoegen en tot de helft inkoken.De rozenbottelmoes en de room erdoor roeren. Verwarmen (niet koken!)
Vlees 30 min voor bereiden uit de koelkast.
Oven verwarmen 175 C. Wortel en prei in de braadslee leggen, hierop het vlees. Het vlees bedekken met dunne plakjes pancetta. In het midden van de oven schuiven en in 2 uur bakken. Af en toe wat (kokend water) in braadslee schenken als de groenten te droog staan.
Vlees eruit nemen en warmhouden in allu.folie.
Saus:Vocht uit de braadslee afgieten.Wijn toevoegen en tot de helft inkoken.De rozenbottelmoes en de room erdoor roeren. Verwarmen (niet koken!)
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
groot vlees voor een diner met veel personen
Ingrediƫnten
Kalfsborst van 2 a 2 1/2kg
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 eetl.olijfolie
500gr.pancetta of coppa (italiaans ontbijtspek
300gr. vers broodkruim
2 eetl.fijngesn.salie
2 eetl.thijm
6 eetl.fijngesn.peterselie
2 eetl. rode wijnazijn
4 eieren
zout/peper
3 winterwortels in plakjes
6 preien in ringen
6 dl droge witte wijn.
500gr.rozenbottelmoes (geen jam!)Reform
4 a 5 lepels roomcullinair
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 eetl.olijfolie
500gr.pancetta of coppa (italiaans ontbijtspek
300gr. vers broodkruim
2 eetl.fijngesn.salie
2 eetl.thijm
6 eetl.fijngesn.peterselie
2 eetl. rode wijnazijn
4 eieren
zout/peper
3 winterwortels in plakjes
6 preien in ringen
6 dl droge witte wijn.
500gr.rozenbottelmoes (geen jam!)Reform
4 a 5 lepels roomcullinair
Leuke tips
Vlees op een verwarmde schaal, er omheen taartjes van sjalot en eventueel torentjes puree. Voor de vrolijke noot wat peterselie.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
121745
Homepage ID
4667
Smaak
N
Teller
731
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan een dag van tevoren.
Vlees insnijden, zodat er een hote ontstaat (of vraag uw slager dit te doen)
Gesnipperde ui en knoflook 15 min bakken.
1/3 deel van de pancetta heel fijn snijden en 5 min. meebakken met het uimengsel.
In een kom eieren loskloppen, de kruiden,azijn,uimengsel en broodkruim erdoor roeren. Zonodig 3 eetlepels water toevoegen en op smaak brengen met P en Z.
Het vlees hiermee vullen en afgedekt in de koelkast tot bereiden.
Vlees insnijden, zodat er een hote ontstaat (of vraag uw slager dit te doen)
Gesnipperde ui en knoflook 15 min bakken.
1/3 deel van de pancetta heel fijn snijden en 5 min. meebakken met het uimengsel.
In een kom eieren loskloppen, de kruiden,azijn,uimengsel en broodkruim erdoor roeren. Zonodig 3 eetlepels water toevoegen en op smaak brengen met P en Z.
Het vlees hiermee vullen en afgedekt in de koelkast tot bereiden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid