Bereidingswijze
snijd het stokbrood diagonaal in plakken van ca 1 - 1 1/2 cm.
beboter elk sneetje brood.
leg een slablaadje op een kant van het sneetje. andijvie staat leuker.
rol de rosbief op en leg 2 plakjes op het broodje. garneer met augurk en zilveruitje.
vouw de cervelaat in vieren en leg 3 tot 4 sneetjes dakpans gewijs op het brood.
garneren met peterselie en b.v. kappertjes.
leg 1 ei dakpansgewijs op het brood. de dooier moet zichtbaar blijven.
spuit een streepje mayonaise op het ei en garneer naar keus.
zelfde met de kip, kalkoen, ham of wat je zelf kiest.
beboter elk sneetje brood.
leg een slablaadje op een kant van het sneetje. andijvie staat leuker.
rol de rosbief op en leg 2 plakjes op het broodje. garneer met augurk en zilveruitje.
vouw de cervelaat in vieren en leg 3 tot 4 sneetjes dakpans gewijs op het brood.
garneren met peterselie en b.v. kappertjes.
leg 1 ei dakpansgewijs op het brood. de dooier moet zichtbaar blijven.
spuit een streepje mayonaise op het ei en garneer naar keus.
zelfde met de kip, kalkoen, ham of wat je zelf kiest.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
brood met beleg op een luxe manier
Ingrediƫnten
1 stokbrood;
6 plakjes rosbief
6 plakjes kip of kalkoenborst
6 plakjes gaten kaas
12 plakjes cervelaat of
beleg naar jouw keuze
3 eieren hardgekookt en in plakken gesneden
boter
mayonaise in een tube of spuitzak.
slablaadjes of andijvieblaadjes
garnering: bv. druiven, aardbeien, kiwi voor de kaassoorten
augurk en zilveruitjes voor het vlees.
mandarijnen voor de kip of kalkoen.
peterselie voor ei, met bv. kappertjes.
6 plakjes rosbief
6 plakjes kip of kalkoenborst
6 plakjes gaten kaas
12 plakjes cervelaat of
beleg naar jouw keuze
3 eieren hardgekookt en in plakken gesneden
boter
mayonaise in een tube of spuitzak.
slablaadjes of andijvieblaadjes
garnering: bv. druiven, aardbeien, kiwi voor de kaassoorten
augurk en zilveruitjes voor het vlees.
mandarijnen voor de kip of kalkoen.
peterselie voor ei, met bv. kappertjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
broodmes;
spuitzak;
aardappelmesje
mooie schaal bedekken met goed uitgelekte slablaadjes of andijvie
spuitzak;
aardappelmesje
mooie schaal bedekken met goed uitgelekte slablaadjes of andijvie
Leuke tips
leg de broodjes op een mooie schaal, wel afwisselend wat kleur en beleg betreft. b.v.
sneetje met kaas, sneetje met cervelaat, sneetje met kip, sneetje met rosbief en ga zo door.
Het staat meestal te mooi om aan te pakken.
een favoriet van mijzelf is een paar plakken gerookte zalm op een sneetje, het is lekker en het heeft een totaal andere kleur.
sneetje met kaas, sneetje met cervelaat, sneetje met kip, sneetje met rosbief en ga zo door.
Het staat meestal te mooi om aan te pakken.
een favoriet van mijzelf is een paar plakken gerookte zalm op een sneetje, het is lekker en het heeft een totaal andere kleur.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
121728
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
1274
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eieren gaar koken, pellen en in plakken snijden met een eisnijder
sla of andijvie wassen en goed afdrogen.
sla of andijvie wassen en goed afdrogen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid