kerstbombe.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 21:08
Bereidingswijze
- Gelatine circa 5 minuten weken in ruim koud water.
- In steelpan amandelspijs verkruimelen en met melk en 1,5 DL. water op zacht vuur aan de kook brengen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af in melk oplossen.
- Mengsel tot lobbig laten afkoelen.
- Aardbeien erdoor scheppen.
- Slagroom stijfkloppen en erdoor spatelen.
- Een halve bolvorm bekleden met cake.
- Rum vermengen met 3 el water en grotendeels over cake sprenkelen.
- Roommengsel in bombe scheppen en afdekken met cake.
- Rest van rummengsel over cake sprenkelen.
- Bombe afgedekt circa 4 uur in koelkast laten opstijven.
- Voor serveren oven voorverwarmen op 250 graden C.
- Bombe storten op ovenvaste schaal en plasticfolie verwijderen.
- Eiwitten stijfkloppen met zout, suiker in gedeelte erdoor kloppen.
- Eiwit met pieken over bombe strijken.
- Bombe onderin hete oven schuiven en in 2-3 minuten laten gratineren.
- Bombe in punten serveren.
Afbeelding
kerstbombe.
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
7 blaadje(s) gelatine (wit)
200 gram amandelspijs
1 deciliter(s) melk
300 gram aardbeien
400 gram cake
4 eetlepel(s) Rum (80 %)
4 stuk(s) eiwitten
naar smaak zout
90 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) plasticfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121715
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
307
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snijd de cake in plakjes.
- Bekleed een halve bolvorm met plasticfolie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid