Kalkoen A La Langue-Docienne.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 20:58
Bereidingswijze
- Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout.
- Verhit de boter en braad de kalkoen hierin 15 minuten aan.
- Blus af met de helft van de bouillon.
- Leg het gevogelte in een ovenschaal en zet deze 2 uur op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200 C (gasstand 6).
- Bedruip de vogel regelmatig en giet er zo nu en dan wat bouillon bij.
- Was de tomaten en kruis ze aan de bovenkant in.
- Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik, zout ze licht en leg ze in een beboterde ovenschaal.
- Laat ze zo 30 minuten staan.
- Zet de tomaten 10 minuten voor het einde van de braadtijd bij de kalkoen in de braadslede.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pannetje en sauteer de champignons hier 5-8 minuten in.
- Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
- Dep de aubergineschijven droog en strooi er geperste knoflook en versgemalen witte peper over.
- Verhit de rest van de olie en bak de schijven aan beide kanten 5 minuten.
- Neem de braadslee uit de oven, trancheer de kalkoen en leg de stukken op een verwarmde schotel; leg de groenten erbij.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 panklare kalkoen van 2 1/2 kg
zout, versgemalen zwarte peper
80 gr boter
1 liter warme bouillon
400 gr tomaten
500 gr champignons
2 aubergines
16 eetlepels olie
peterselie
zout, versgemalen witte peper
3 teentjes knoflook
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121711
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
331
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid