Bereidingswijze
- Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper, zout en tijm.
- Bind het lapje spek op de borst van de kalkoen, verhit de boter en braad de kalkoen aan de boutkant goudbruin.
- Zet het gevogelte in een ovenvaste schaal 60 minuten op de onderste richel in een voorverwarmde oven op 220 C (gasstand 7).
- Bedruip de vogel regelmatig met het braadvet en keer zo nu en dan om.
- Snijd het doorregen spek in plakken van 1/2 cm dik.
- Maak de uien, de wortelen en de aardappeltjes schoon.
- Doe de uien in een pan water en laat ze een keer aan de kook komen.
- Laat de aardappeltjes heel, maar snijd de wortelen in plakken van 1/2 cm dik.
- Neem de uien uit de pan en laat ze uitlekken.
- Voeg, als de braadtijd om is, de wortelen, het spek en de uien toe.
- Strooi wat zout en peper over de groenten en giet er de warme bouillon bij.
- Plaats het geheel nog eens 30 minuten in de oven op 180 C (gasstand 4-5).
- Neem de schotel uit de oven en serveer de kalkoen direct in dezelfde schaal.
- Bind het lapje spek op de borst van de kalkoen, verhit de boter en braad de kalkoen aan de boutkant goudbruin.
- Zet het gevogelte in een ovenvaste schaal 60 minuten op de onderste richel in een voorverwarmde oven op 220 C (gasstand 7).
- Bedruip de vogel regelmatig met het braadvet en keer zo nu en dan om.
- Snijd het doorregen spek in plakken van 1/2 cm dik.
- Maak de uien, de wortelen en de aardappeltjes schoon.
- Doe de uien in een pan water en laat ze een keer aan de kook komen.
- Laat de aardappeltjes heel, maar snijd de wortelen in plakken van 1/2 cm dik.
- Neem de uien uit de pan en laat ze uitlekken.
- Voeg, als de braadtijd om is, de wortelen, het spek en de uien toe.
- Strooi wat zout en peper over de groenten en giet er de warme bouillon bij.
- Plaats het geheel nog eens 30 minuten in de oven op 180 C (gasstand 4-5).
- Neem de schotel uit de oven en serveer de kalkoen direct in dezelfde schaal.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
een jonge kalkoen van circa1 1/2 kg
zout, versgemalen witte peper
1 theelepel tijm
boter om te braden
175 gr doorregen spek
1 plak vet spek van 10 x 10 cm van 80 g
500 gr kleine uitjes
750 gr wortelen
1 liter vleesbouillon
750 gr aardappelen
zout, versgemalen witte peper
1 theelepel tijm
boter om te braden
175 gr doorregen spek
1 plak vet spek van 10 x 10 cm van 80 g
500 gr kleine uitjes
750 gr wortelen
1 liter vleesbouillon
750 gr aardappelen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121708
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
466
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid