Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper en vervolgens met bloem, heel licht slechts.
- Neem een diepe draadpan en laat de boter bruin worden.
- Wentel nu het vlees daarin, nog steeds op hoog vuur.
- Vervolgens tempert U het vuur en zet U een deksel schuin op de pan.
- Onder voortdurend keren, afbraden in circa 40 - 45 minuten.
- Daarna wordt de saus gemaakt.
- Giet 2/3 van de boter in een kopje, die heeft U nu niet nodig..
- Doe 30 gram bloem in de vleespan en roer goed door.
- Dan komt de bouillon er bij en tenslotte de rode port.
- Aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en een klein snufje kruidnagel.
- Extra romig wordt Uw sausje als U vlak voor U serveert een scheutje slagroom of koffieroom toevoegt.
- Neem een diepe draadpan en laat de boter bruin worden.
- Wentel nu het vlees daarin, nog steeds op hoog vuur.
- Vervolgens tempert U het vuur en zet U een deksel schuin op de pan.
- Onder voortdurend keren, afbraden in circa 40 - 45 minuten.
- Daarna wordt de saus gemaakt.
- Giet 2/3 van de boter in een kopje, die heeft U nu niet nodig..
- Doe 30 gram bloem in de vleespan en roer goed door.
- Dan komt de bouillon er bij en tenslotte de rode port.
- Aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en een klein snufje kruidnagel.
- Extra romig wordt Uw sausje als U vlak voor U serveert een scheutje slagroom of koffieroom toevoegt.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
750 gram kalfsfricandeau
naar smaak bloem
100 gram boter
30 gram bloem
naar smaak zout
naar smaak peper
1 kopje(s) bouillon
1 kopje(s) Portwijn
naar smaak|kruidnagel
naar smaak bloem
100 gram boter
30 gram bloem
naar smaak zout
naar smaak peper
1 kopje(s) bouillon
1 kopje(s) Portwijn
naar smaak|kruidnagel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121706
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
804
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid