Bereidingswijze
- Knijp de knoflook fijn.
- Klop het ei los met de knoflook, een snufje peper en een snufje zout.
- Haal de biefstukken eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het sesamzaad.
- Leg ze op een bord.
Bereiden
- Verhit de olie met de boter en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar (rood ca. 3 minuten, rose ca. 5 minuten, doorbakken ca. 6 - 10 minuten).
- Voeg de sojasaus, de basterdsuiker en de sambal toe, breng het vocht aan de kook en wentel de biefstukjes er even door.
- Lekker met roergebakken Chinese kool en Chinese eiermie.
- Klop het ei los met de knoflook, een snufje peper en een snufje zout.
- Haal de biefstukken eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het sesamzaad.
- Leg ze op een bord.
Bereiden
- Verhit de olie met de boter en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar (rood ca. 3 minuten, rose ca. 5 minuten, doorbakken ca. 6 - 10 minuten).
- Voeg de sojasaus, de basterdsuiker en de sambal toe, breng het vocht aan de kook en wentel de biefstukjes er even door.
- Lekker met roergebakken Chinese kool en Chinese eiermie.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 teentje(s) knoflook
1 stuk(s) ei
naar smaak zout
naar smaak peper
4 stuk(s) biefstuk a 150 gram
50 gram sesamzaad
4 eetlepel(s) olie
25 gram boter
0.50 deciliter(s) sojasaus
1 eetlepel(s) basterdsuiker (bruin)
1 theelepel(s) sambal trassi
1 stuk(s) ei
naar smaak zout
naar smaak peper
4 stuk(s) biefstuk a 150 gram
50 gram sesamzaad
4 eetlepel(s) olie
25 gram boter
0.50 deciliter(s) sojasaus
1 eetlepel(s) basterdsuiker (bruin)
1 theelepel(s) sambal trassi
Leuke tips
- WIJNTIP: de wijn bij dit gerecht moet een tikkeltje zoet en kruidig zijn.
- Een rode Dao uit Portugal smaakt zo.
- Ook een sappige Aletejo, eveneens uit Porugal doet het hier goed bij
- Een rode Dao uit Portugal smaakt zo.
- Ook een sappige Aletejo, eveneens uit Porugal doet het hier goed bij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121705
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
4836
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid