hot christmas punch.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 20:43
Bereidingswijze
- Boen de citroenen en sinaasappelen goed schoon.
- Snijd de gele schil van de citroenen heel dun af.
- Snijd de schillen in dunne reepjes.
- Wrijf met de suikerklontjes over de schil van 1 sinaasappel, zodat ze het aroma overnemen.
- Pers 1 sinaasappel uit.
- Snijd de andere sinaasappel in 8 partjes en steek in elk partje een kruidnagel en strooi er wat nootmuskaat over.
- Schenk het sinaasappelsap en 0,75 dl water in een pan en voeg de sinaasappelpartjes, de reepjes citroenschil en het kaneelstokje toe.
- Verwarm het geheel op zacht vuur en laat het ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen.
- Laat het dan tot gebruik zo staan.
- Vlak voordat u de punch wilt serveren, voeg u de cider toe en breng u de punch tegen de kook aan.
- Doe de punch over in een warme diepe schaal.
- Verwarm de rum en cognac in een klein pannetje.
- Steek de warme drank met een lucifer aan (doe dit niet onder de afzuigkap !) en schenk de brandende drank bij de punch.
- Serveer de punch direct.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 stuk(s) citroenen
2 stuk(s) sinaasappelen
12 stuk(s) suikerklontjes
8 stuk(s) kruidnagels
1 stuk(s) kaneelstokje
1 liter(s) cider
0.50 deciliter(s) Rum
0.50 deciliter(s) Cognac
1 theelepel(s) nootmuskaat
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
121702
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
632
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Een traditioneel drankje voor kerstavond, als er liedjes rond de kerstboom worden gezongen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid