Bereidingswijze
Ontdoe het ruggetje van de melkbig van het overtollige vet.Kleur het stuk aan alle kanten in voldoende boter en olijfolie.Voeg de jeneverbessen,tijm en laurier toe en plaats de braadslede 40 minuten in een hete oven.Begiet het vlees regelmatig met braadsappen om uitdrogen te voorkomen.Haal de braadslede uit de oven en laat het vlees rusten.Kook de gevogeltebouillon in met een teentje knoflook tot de helft van het volume over is.Voeg de room toe en kook opnieuw in tot de helft van het volume.Doe de blaadjes basillicum en spinazie in de blender van een mixer en pureer.Giet er de warme saus bij.Laat de mixer nog even draaien en zeef de saus.Verzacht de warme groene saus door er juist voor het opdienen een klontje boter door te kloppen.Gaar de patissons,snijd ze open en vul de groente met broccolipuree.Beleg de doormidden gesneden minicourgettes met plakjes courgette en tomaat .Doe de belegde groente in een ovenschaal,besprenkel met olijfolie en bestrooi met Provencaalse kruiden.Zet alles in de oven tot de courgettes gaar zijn.Stoof de worteltjes in boter met geraspte gember en een weinig suiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rug van jong melkbig met jeneverbessen op een coulis van basilicum,jonge loofworteltjes met
gember.
gember.
Ingrediƫnten
1/2 rug van jong melkbig,2 tuiltjes basillicum,15 blaadjes spinazie,4 minicourgettes,4 patissons(tulbandkalebas),1 eetlepel broccolipuree,1 tomaat,Provencaalse kruiden,12 jonge worteltjes,1 stukje gember,een lepeltje suiker,tijm,laurier,jeneverbessen,25gr boter,0,5 l geconcentreerde gevogeltebouillon,4dl room,1 teentje knoflook.
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde,zeef,blender,ovenschalen,pannen
Leuke tips
Versnijd het vlees.Schik de koteletten van melkbig en de groenten op warme borden.Giet de saus uit en versier met enkele jeneverbessen en takjes tijm.Dien de bereiding op met krokante rosti* of een aardappelgratin.
*Rosti is een Zwitsers aardappelgerecht in de vorm van een gebakken koek,bestaande uit schijfjes aardappel,al dan niet met schijfjes spek en uien.
Bon apetit!!
*Rosti is een Zwitsers aardappelgerecht in de vorm van een gebakken koek,bestaande uit schijfjes aardappel,al dan niet met schijfjes spek en uien.
Bon apetit!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
121700
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
1438
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Geen specifieke voorbereiding,alles word ophetzelfde moment bereid.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid