Bereidingswijze
Meng het meel, de basterdsuiker, de custardpoeder en de vanillesuiker in een kom. Smelt de margarine, voeg hieraan het water en het vruchtensap toe en schenk het al roerende in de kom. Klop het beslag met behulp van een mixer ongeveer 5 minuten en doe de massa direct in een ingevette taartvorm. Bak de taart ongeveer 75 minuten in een oven van 180 graden, of gas stand 3.
Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm. Naar eigen smaak garneren.
Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm. Naar eigen smaak garneren.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Taart, geschikt voor personen met koemelk en/of kippe-ei allergie/intolerantie.
Ingrediƫnten
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr witte basterdsuiker
150 gr custardpoeder
1 zakje vanillesuiker
150 gr margarine (zonder lactose, bv.wajang)
2 dl water
1 dl appel- of perensap
300 gr witte basterdsuiker
150 gr custardpoeder
1 zakje vanillesuiker
150 gr margarine (zonder lactose, bv.wajang)
2 dl water
1 dl appel- of perensap
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm van 24 cm doorsnede.
Leuke tips
De taart kan overdwars worden doorgesneden en besmeerd worden met jam. Afwerken met glazuur.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121698
Homepage ID
7049
Smaak
Z
Teller
4930
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid