Bereidingswijze
Voor 4personen:
1kookpan
1klopper
6 eierdooiers
6 maal suiker in halve eierschelp afmeten en toevoegen
5 maal witte wijn in halve eierschelp toevoegen.
Grand Marnier
4 bolletjes ijs
4 schoteltjes om op sabayon in op te dienen
Alle ingredienten buiten grand marnier en ijs in pan.
heel de tijd in een acht blijven kloppen en afwisselend 20 seconden van en op heet vuur plaatsen.
Dit blijven doen tot het mengsel voldoende is opgesteven. een goede scheut Grand Marnier toevoegen.
Nog even in een acht door het mengsel roeren. 1bol ijs / schotel en mengsel overgieten.
De hoeveelheden van eierdooiers en suiker hangt af van de grote van de eieren en persoonlijke smaak in deze mate moet
u zelf een beetje experimenteren. Maar lekker is het in ieder geval.
1kookpan
1klopper
6 eierdooiers
6 maal suiker in halve eierschelp afmeten en toevoegen
5 maal witte wijn in halve eierschelp toevoegen.
Grand Marnier
4 bolletjes ijs
4 schoteltjes om op sabayon in op te dienen
Alle ingredienten buiten grand marnier en ijs in pan.
heel de tijd in een acht blijven kloppen en afwisselend 20 seconden van en op heet vuur plaatsen.
Dit blijven doen tot het mengsel voldoende is opgesteven. een goede scheut Grand Marnier toevoegen.
Nog even in een acht door het mengsel roeren. 1bol ijs / schotel en mengsel overgieten.
De hoeveelheden van eierdooiers en suiker hangt af van de grote van de eieren en persoonlijke smaak in deze mate moet
u zelf een beetje experimenteren. Maar lekker is het in ieder geval.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk dessert
Ingrediƫnten
eierdooiers, suiker, witte wijn, vanille ijs, grand marnier, eventueel fruit.
Leuke tips
Eventueel fijn gesneden fruit toevoegen geeft een verfrissende smaak. bijvoorbeeld: aardbeien.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121651
Homepage ID
6935
Smaak
Z
Teller
3130
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid