Cranberry-Apple Muffins

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 14:54
Bereidingswijze
de bloem, bakpoeder, suiker(grote hoeveelheid), in een kom goed mengen.
de yoghurt, het ei, de olie en citroenrasp in een andere kom goed mengen.
doe de "natte ingredienten" bij de droge en even goed doorroeren. (niet te lang), het mengsel moet net "nat" zijn.
voeg de cranberries en appels eraan toe.
doe het deeg in het bakblik.
strooi de topping er over heen en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten voor muffins of 55 - 60 minuten voor cake.
of tot de bovenkant stevig aanvoelt als je er voorzichtig op drukt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
muffins met veenbessen die je op het ogenblik overal kunt krijgen en gelukkig kan invriezen.
Ingrediƫnten
"topping"
50 ml bruine suiker
50 ml gehakte amandelen
3 el havermout
1/2 tl kaneel
1 tl margarine gesmolten.
Meng dit bovenste in een kleine kom
**muffins
550 ml bloem en 1 tl. bakpoeder of
550 ml zelfrijzend bakmeel
375 ml bruine basterd(goed aandrukken als je het afmeet)
1 ei
2 1/2 dl yoghurt
125 ml. olie
500 ml. appels geschild en in blokjes gesneden
175 ml veenbessen(cranberries)
1 tl citroenrasp
Hulpmiddelen & keukengerei
oven; muffinbakblik of cakeblik.
houten lepel; 2 deegkommen; pannelikker
Leuke tips
serveer warm met een beetje boter of koud.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121632
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
2679
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 190 graden C
muffin tin beboteren
(het kan ook in een cakeblik, dan het cakeblik beboteren of spuiten met "pam"), je kunt ook papieren "cups" gebruiken, maar dan de bovenkant van je tin even beboteren.
appels schillen en in dobbelsteentjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid