Bereidingswijze
Leg het deksel op de pan en laat +/- 45 minuten sudderen.Voeg de overige uienringen toe en de aardappelen en laat nog 20 minuten sudderen tot het gaar is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Irish stew is een Iers eenpansgerecht, makkelijk te bereiden.
Is ontstaan in Ierland tijdens de hongersnood en bevat enkel de ingredienten die toen voorradig waren.Het is voedzaam en lekker.Het lijkt meer op een stevige sope van aardappelen, groenten en vlees.
Is ontstaan in Ierland tijdens de hongersnood en bevat enkel de ingredienten die toen voorradig waren.Het is voedzaam en lekker.Het lijkt meer op een stevige sope van aardappelen, groenten en vlees.
Ingrediƫnten
4 dikke uien
1 kg lamsvlees in blokjes
3 dl Guinness + 2 dl bouillon (of andere combinatie naar eigen smaak)
500 gr aardappelen
500 gr wortelen met doperwtjes
tijm, oregano, peper en zout
1 kg lamsvlees in blokjes
3 dl Guinness + 2 dl bouillon (of andere combinatie naar eigen smaak)
500 gr aardappelen
500 gr wortelen met doperwtjes
tijm, oregano, peper en zout
Leuke tips
Bestrooi met verse peterselie en natuurlijk vergeet de guinness niet (de echte wordt ingevoerd in blikjes en is te verkrijgen in de supermarkt)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
121631
Homepage ID
7096
Smaak
N
Teller
2147
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak de uien schoon en snij ze in ringen
Leg de helft van de ringen in een grote kookpan, snij het lamsvlees in teerlingen en schik ze op de uienringen, bestrooi met de kruiden, voeg de guinness en bouillon toe en breng aan de kook.
Leg de helft van de ringen in een grote kookpan, snij het lamsvlees in teerlingen en schik ze op de uienringen, bestrooi met de kruiden, voeg de guinness en bouillon toe en breng aan de kook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid