tiramisutaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 12:14
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden C. 4 eieren met 175 gr suiker dik en romig kloppen en de bloem erdoor spatelen. Op het bakpapier een cirkel 24 cm doorsnede tekenen. 1/3 Deel van het biscuitdeeg erover uitstrijken. De cakelaag in de oven in 10 minuten goudgeel en gaar bakken en op een rooster laten afkoelen. De handeling 2 keer herhalen. 2 Eieren splitsen. De dooiers met 25 gr suiker, de mascarpone en de vanillesuiker gladkloppen. De eiwitten stijfkloppen. Het eiwit en de lobbige slagroom door het eiermengsel spatelen. De likeur met de koffie mengen. De cakelagen evengroot als de springvorm snijden. Een cakelaag in de vorm leggen, 50 gr geraspte chocola erover strooien en de helft van het mascarponemengsel erover verdelen. Afdekken met een cakelaag en met de helft van het likeurmengsel besprenkelen. De rest van de chocola erover strooien, de rest van het mascarponemengsel erover verdelen, afdekken met een cakelaag en besprenkelen met de rest van het likeurmengsel. De taart afgedekt in de koelkast 12 uur laten opstijven. De rand van de vorm verwijderen, de taart royaal bestrooien met cacao en garneren met chocoladekrullen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nagerecht voor 8-10 personen
Ingrediƫnten
6 eieren - 200 gr suiker - 125 gr gezeefde bloem - 250 gr mascarpone - 3 zakjes vanillesuiker - 1,5 dl lobbig geklopte slagroom - 0,5 dl koffielikeur - 0,5 dl sterke koffie - 100 gr grofgeraspte pure chocola - 1 eetlepel cacaopoeder - chocoladekrullen.
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: een bakplaat, bakpapier en een ingevette springvorm met een doorsnede van 22 cm
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121606
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
13408
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
205
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid