aardappel-selderijtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 12:12
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden C. De aardappelen en knolselderij grof raspen. De groente in 2 eetlepels olie 10 minuten bakken. De citroenschil, tijm, zout en peper toevoegen. Het aardappelmengsel in de vorm schepen en goed aandrukken. De taart in het midden van de oven 45 minuten bakken en laten afkoelen. De sjalotjes in 2 eetlepels olie in 10 minuten goudgeel bakken, 2 eetlepels water toevoegen, het vocht laten verdampen, de tomaat erdoor roeren en met peper op smaak brengen. De sjalotten warm bij de taart serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
4 grote geschilde aardappelen - 0,5 geschilde knolselderij - 4 eetlepels olijfolie - geraspte schil van 1 citroen - 1 theelepel tijmblaadjes - 12 gepelde sjalotjes - zout, peper - 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: een driehoekige ingevette cakevorm met een inhoud van 1 liter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121605
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
858
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid