kalfsfricandeau met tonijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 12:04
Bereidingswijze
De ui, wortel en selderij met de wijn, 5 dl water en zout aan de kook brengen. Het vlees met de rozemarijn en laurier in de doek wikkelen en die met het keukentouw dichtbinden. Het ingepakte vlees in het water met de groenten leggen en op laag vuur 1 ? uur laten sudderen. Het vlees in het kookwater laten afkoelen. De dooiers loskloppen en druppelgewijs 1 ? dl olie erdoor kloppen tot mayonaise. Op smaak brengen met zout en citroensap. 1 Eetlepel kappertjes, de ansjovisfilets en de tonijn pureren, ? dl olie toevoegen, het tonijnmengsel door een zeef wrijven en door de mayonaise roeren. Het afgekoelde vlees in zeer dunne plakken snijden. Wat saus op een schaal schenken, het vlees erop schikken, de rest van de tonijnsaus erover schenken en 2 eetlepels kappertjes en schijfjes citroen erover verdelen.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht voor 10 personen
Ingrediƫnten
1 ui in vieren - 1 wortel in stukjes - 2 stengels bleekselderij in stukjes - 5 droge witte wijn - zout, versgemalen peper - 1 takje rozemarijn - 2 blaadjes laurier - 1 kg kalfsfricandeau - 3 eidooiers - 2 dl olijfolie - het sap van 1 citroen - 3 eetlepels kappertjes - 4 ansjovisfilets - 2 blikken tonijn (inh. 185 gr) - dunne schijfjes citroen.
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: een katoenen doek en keukentouw
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121601
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
1319
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid