Bereidingswijze
30 min voor serveren:
Oven voorverwarmen op 180. Visrolletje in midden van de oven in 15 min. gaarbakken in laagje bouillon. Als bouillon verdampt is wat nieuw toevoegen.
Saus zachtjes verwarmen. Dille erdoor roeren en van het vuur af de klontjes koude boter erdoor kloppen.
Oven voorverwarmen op 180. Visrolletje in midden van de oven in 15 min. gaarbakken in laagje bouillon. Als bouillon verdampt is wat nieuw toevoegen.
Saus zachtjes verwarmen. Dille erdoor roeren en van het vuur af de klontjes koude boter erdoor kloppen.
Aantal personen
16.00
Ingrediƫnten
32 enkele scholfilets (vlees van 8 schollen)
2 eiwit
32 gekookte en gepelde gamba's
3 dl visfond
4 sjalotjes
4 tenen knoflook
8 dl roomculinair
zout, peper, paprikapoeder
8 eetlepels verse dille
2 ons koude boter
2 eiwit
32 gekookte en gepelde gamba's
3 dl visfond
4 sjalotjes
4 tenen knoflook
8 dl roomculinair
zout, peper, paprikapoeder
8 eetlepels verse dille
2 ons koude boter
Hulpmiddelen & keukengerei
cocktailprikkers
Leuke tips
Scholrolletje op bord leggen. Saus erover en garneren met takje dille.
Toast erbij of rijsttimbaaltje.
Toast erbij of rijsttimbaaltje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121597
Homepage ID
4667
Smaak
N
Teller
1355
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Filets uitspreiden. Eiwit loskloppen. Gamba's door eiwit halen en in de breedte op de uiteinden van de filets leggen. Filets oprollen. vastzetten met cocktailprikker.
Filets in ovenschaal leggen. Afgedekt in de koelkast.
Saus:
Wijn met bouillon, sjalot en knoflook aan de kook brengen.Tot 1/4 laten inkoken.Eventueel zeven. Roomculinair erdoor roeren en nog 4 min. op matig vuur in laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. In koelkast bewaren.
Filets in ovenschaal leggen. Afgedekt in de koelkast.
Saus:
Wijn met bouillon, sjalot en knoflook aan de kook brengen.Tot 1/4 laten inkoken.Eventueel zeven. Roomculinair erdoor roeren en nog 4 min. op matig vuur in laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. In koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid