appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 09:18
Bereidingswijze
De appelen boren, schillen, in dikke plakken snijden en bestrooien met een mengsel van de suiker er] de kaneel en hiermee 5 min. laten staan. Van het zelfrijzend bakmeel of de bloem en het bakpoeder, het zout, de melk, en het ei een beslag maken. Verdere bereiding zie bij appelbeignets met gist.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met zelfrijzend bakmeel, ca. 16 stuks
Ingrediƫnten

3 a 4 handappelen - 15 g suiker - theelepel kaneel - 100 g zelfrijzend bekmeel of 100 g bloem en 3 g bakpoeder - 2 g zout - 1 1/2 dl melk -1/4 ei - olie.
Leuke tips
Ananasbeignets; abrikozenbeignete, bananenbeignete De appelschijven vervangen door gehalveerde uitgelekte ananasschijven of geweekte, uitgelekte abrikozen, of de in schuine schijven gesneden of gehalveerde banaan. Deze kunnen ook bij vlees en visgerechten worden gegeven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
121592
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
3993
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
oud_en_nieuw
Gelegenheid