Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gesauteerde appelen met calvados
Ingrediƫnten
4 geurige appelen
30 gr roomboter
2 el suiker of enkele druppels stevia
30 gr geschaafde amandelen
2 el rozijnen
2 el calvados (of armagnac of wat men lekker vindt)
pakje vanille vla
kaneel
30 gr roomboter
2 el suiker of enkele druppels stevia
30 gr geschaafde amandelen
2 el rozijnen
2 el calvados (of armagnac of wat men lekker vindt)
pakje vanille vla
kaneel
Leuke tips
Leg op elk bord een spiegeltje van vanillevla en bestuif de borden licht met kaneel. Schuif de calvadosappeltjes voorzichtig op de borden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121583
Homepage ID
6570
Smaak
Q
Teller
1254
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De appelen schillen; het klokhuis verwijderen en in gelijke partjes snijden.
De boter verhitten en de appelstukje sauteren tot ze licht van kleur zijn; daarna de suiker toevoegen.
De amandelen en rozijnen toevoegen en alles nog 2 minuten verhitten.
Het appelmengsel met de calvados flamberen (AFZUIGKAP UITZETTEN !!!), nog een minuut sauteren en daarna serveren.
De boter verhitten en de appelstukje sauteren tot ze licht van kleur zijn; daarna de suiker toevoegen.
De amandelen en rozijnen toevoegen en alles nog 2 minuten verhitten.
Het appelmengsel met de calvados flamberen (AFZUIGKAP UITZETTEN !!!), nog een minuut sauteren en daarna serveren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid