Bereidingswijze
Rooster de kokos in een koekepan zonder vet goudbruin. Vuur uitzetten.
Het klokhuis uit de appelen verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden en de bleekselderij fijnsnijden. (Appelstukjes met een beetje citroensap bescprenkelen tegen verkleuren).
De dadels even in kokend water leggen, uit laten lekken en fijnsnijden
De appel, selderij en dadels in een kom doen en alles door elkaar scheppen.
Yoghurt, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en de salade goed mengen.
Salade in een moeie schaal scheppen en met de geroosterde kokos garneren.
Het klokhuis uit de appelen verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden en de bleekselderij fijnsnijden. (Appelstukjes met een beetje citroensap bescprenkelen tegen verkleuren).
De dadels even in kokend water leggen, uit laten lekken en fijnsnijden
De appel, selderij en dadels in een kom doen en alles door elkaar scheppen.
Yoghurt, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en de salade goed mengen.
Salade in een moeie schaal scheppen en met de geroosterde kokos garneren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salade van appel, bleekselderij en dadels
Ingrediƫnten
2 tl gedroogde kokos
2 stevige appelen met rode schil
4 stengels bleekselderij
90 gr dadels
2 el yoghurt
zout
peper
nootmuskaar
2 stevige appelen met rode schil
4 stengels bleekselderij
90 gr dadels
2 el yoghurt
zout
peper
nootmuskaar
Leuke tips
Ik hoorde laatst dat een salade het verhemelte gereed maakt voor nieuwe smaaksensaties (zoals een glaasje water bij de koffie). Dus serveer de salade NA de romisoepie in aparte porties op een bedje van waterkers
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
121581
Homepage ID
6570
Smaak
Z
Teller
1688
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid