Kerst-romisoepie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 22:02
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en fruit de ui, aardappelen, prei, wortels en spercieboontjes circa 5 minuten zachtjes. Voeg het water en de laurier toe en laat het 20 minuten doorkoken.
Maak de bloem aan met een scheutje melk en voeg daarna langzaam de rest van de bloem toe. Voeg het bloemmengsel toe aan de groentesoep en blijf roeren tot de soep begint te binden. Laat de soep dan nog 5 minuten zachtjes koken.
Houdt wat geraspte kaas achter voor de garnering. Neem de pan van het vuur en roer en de overige kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de borden en garneer elk bord met de overgebleven geraspte kaas en de peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige groentesoep met kaas
Ingrediƫnten
2 tl plantaardige boter
400 gr aardappelen in vierkantjes en geschild
2 el fijngehakte ui
1 fijngehakte prei
2 in plakjes gesneden wortels
75 gr spercieboontjes, in stukjes gesneden
500 ml water
1 laurierblaadje
30 gr tarwebloem
6 dl melk
120 gram geraspte kaas
zout
peper
gehakte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121579
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
909
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjeefer
Gelegenheid