Cranberry Amaretto Cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 14:35
Bereidingswijze
roer de boter met het zout en de suiker romig.
roer de eieren er een voor een door.
voeg daarna de karnemelk en de amaretto toe, goed mixen.
Voeg de bloem er in gedeeltes aan toe tot het net gemengd is.
Voeg de cranberries en notenstukjes er aan toe.
Doe het beslag in een cakeblik en bak de cake voor ongeveer een uur of totdat een satestokje dat je er in prikt er droog uitkomt.
Uit de oven halen en 5 minuten laten afkoelen. Daarna storten op een rek en goed aflaten koelen.
In plastic in pakken en wegzetten voor 1 dag.

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een andere soort fruitcake die je jammer genoeg niet kan eten op de dag dat je hem maakt.
Ingrediƫnten
125 ml zachte boter
175 ml suiker
2 eieren
125 ml KARNEMELK
125 ml Ameretto of 50 ml sinaasappel sap en 1 tl vanille-essence
500 ml bloem en 2 tl bakpoeder of
500 ml zelfrijzend bakmeel
1/4 tl zout
175 ml cranberries(veenbessen)
125 ml amandelen of pecannoten (stukjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 deegkommen; mixer; pannelikker; oven; en koelrek
Beboterd bakblik
Leuke tips
de volgende dag in hele dunne plakken snijden en met boter besmeerd serveren. kan ook zonder boter, maar met boter is hij veeeel lekkerder.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121514
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
1185
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven tot 180 graden C
een cakeblik beboteren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid