Chocolade-Kastanjemousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 10:47
Bereidingswijze

1. voor de kastanjes. Elke kastanje met een scherp mes aan de zijkant insnijden. in een pan met koud water aan de kko brengen, deksel op de pan leggen en de kastanjes n 20 min gaar laten koken. in het water laten tot de kastanjes koud genoeg zijn om te hanteren. de buitenste en binneste schil verwijderen. de kastanjes in een keukenmahine fijnmalen. meet 2,5 dl gemalen kastanje af.
2. de choclade in gelijke stukken breken, in een schone droge kom doen en in de magnetron of au bain marie smelten. de eierdooiers en cognac kloppen. de gemalen kastanjes toevoegen.
3. het eiwit met de mixer tot stijve pieken kloppen en in delen de suiker toevoegen. roer 1 eetlepel eiwit door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en spatel dan de rest van het eiwit erdoor.
4. verdeel over 6 borden. laat in de koelkast opstijven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
om je kerstpakketinhoud eens nuttig te gebruiken!
Ingrediƫnten
250-300 gr verse kastanjes of 1,25 dl ongezoete kastanjepuree uit blik
150 gr pure chocolade
4 eieren, gesplitst
2 el cognac
2 el fijne suiker
slagroom om te decoreren
aardbeien om te serveren
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
magnetron evt
koelkast
pan
Leuke tips
decorrer met slagroom en aardbeien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121472
Homepage ID
2827
Smaak
Z
Teller
3166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie bereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
abigail
Gelegenheid