Courgette Parmesan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/14/1998 - 23:36
Bereidingswijze
Zet de Grillpan voor minimaal een 1/2uur op de grote vlam (ZONDER OLIE!!!!!!) dus droog.
Als de grillpan bijna wit uitslaat van de hitte leg je de courgetteschijven op de grill voor zo'n 30 tot 45 seconden en draai ze om voor weer dezelfde tijd. Draai ze weer om en draai ze 90 graden voor het mooi carree effect te krijgen, dit ook aan beide zijde en klaar is je groente.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht ter begeleiding van bv. Lamsvlees en pasta
Ingrediƫnten
1 middelgrote courgetten
10-15 eetlepels fijne olijfolie
200 gr vers geraspte Parmesan
zout & peper


Hulpmiddelen & keukengerei
schaal met hoge rand
Snijplank
Scherp snijmes
Gietijzeren Grillpan
Leuke tips
Zorg voor grote borden en serveer ze samen met lamkoteletjes en vers pasta zoals tagiatelli of gewoon spaghetti
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
121448
Homepage ID
6669
Smaak
N
Teller
399
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Courgette wassen en in de lengte doorsnijden in 4 plakken van iets dikker dan een halve centimeter zonder gebruik te maken van de zijkanten.
Doe een 4tal el olijfolie in de schaal en leg er een courgetteschijf in. Doe hier weer 1 a 2 el olijfolie overheen, zout&peper en bestrooien met de Parmesan. Herhaal dit ritueel tot de 4 schijven verwerkt zijn.
Laat dit gedurende minimaal 2 uur staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eduardo
Gelegenheid