Groningse bonen-stamppot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/14/1998 - 22:19
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, was ze en doe ze samen met het spek en wat zout in een ruime pan.
- Schenk zoveel water in de pan dat de aardappelen half onderstaan.
- Leg de snijbonen en de rookworst er bovenop en breng ze aan de kook, kook ze in ca. 20 minuten gaar.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Neem de rookworst uit de pan en stamp de aardappelen met de snijbonen door elkaar.
- Schep de bonen door de stamppot en laat alles goed warm worden.
- Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de stamppot.
Afbeelding
Groningse bonen-stamppot
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1.50 kilogram aardappelen
200 gram spek (reepjes)
naar smaak zout
750 gram snijbonen
720 gram bonen wit
350 gram rookworst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121437
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
4211
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- In Groningen eten ze van oudsher op nieuwjaarsdag de eerste in het zout ingelegde bonen van de afgelopen oogst. Ze worden geserveerd in een heerlijke, stevige stampot met gerookt mager spek en rookworst. Een perfect anti-kater gerecht !. Een moderne en snellere variant maakt u met diepvries snijbonen en witte bonen uit pot of blik.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid