Pizza Broodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/1998 - 13:15
Bereidingswijze
terwijl het deeg rijst de champignons wassen en in dunne plakken snijden.
bakblik insmeren met olie
*het deeg op het bebloemde aanrecht plaatsen en uitrollen tot een rechthoekige plak van ongeveer 3/4 cm.
de pizza saus op het deeg smeren
de mozzarella en parmesan kaas en de kruiden erover strooien.
De plak voorzichtig oprollen, terwijl je het oprolt een beetje aan het deeg trekken zo dat de rol wat steviger inelkaar zit.
De rol snijden in plakken van ongeveer 2 cm dik en de plakken op het bakblik plaatsen.
de champignons, en pepperoni op de plakken leggen.
bakken voor ongeveer 10 minuten en dan de oven op 180 zetten en verder bakken tot de broodjes gaar zijn. Nog ongeveer 10 tot 15 minuten.
eventueel nog een beetje mozzarella erop strooien en de laatste 5 minuten meebakken.
Afbeelding
Pizza Broodjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
opgerolde broodjes met pizzavulling of andere vullingen
Ingrediƫnten
500 g bloem; 3 1/2 dl melk of water; 15 g gist; 10 g zout
(of pizza deeg kant en klaar kopen)
(een beetje extra bloem voor het kneden en uitrollen)
1 blikje pizza saus (of spaghetti saus in blik kant en klaar)
300 g geraspte mozzarella
50 parmesan kaas
2 tl oregano
100 g dun gesneden pepperoni
100 g gewassen en heel dun gesneden champignons
olie voor het bakblik
Hulpmiddelen & keukengerei
beslag kom
mixer
deegroller
bakblik
oven op 110 graden voorverwarmd
Leuke tips
heerlijk voor de lunch met wat sla.
Andere vullingen:
knoflookboter i.p.v. pizzasaus, met mozzarella en parmesan voor knoflookbroodjes voor bij de spaghetti of lasagna
ham en kruidenboter met diverse kazen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
121231
Homepage ID
4315
Smaak
P
Teller
3212
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Deeg maken:
gist met een beetje lauwe melk op lossen.
bloem en zout vermengen.
kuiltje maken in de bloem en het gist met de helft van de melk er bij doen.
van binnen uit de bloem er door roeren.
de rest van de melk in beetjes toevoegen en goed mixen tot je een gladde massa krijgt.
als het goed vermengd is het deeg op een met bloem bestoven aanrecht kneden tot dat het droog aanvoelt.
deeg terug doen in de kom en afdekken ongeveer 45 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid