Bereidingswijze
- Meng door de bloem wat zout en peper en wentel er hele of halve champignons door.
- Wentel ze daarna door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.
- Bak ze met enkele stuks tegelijk in de hete olie of vet gaar en goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en geef ze warm, bijvoorbeeld met mayonaise, citroenmayonaise of tartaarsaus.
- Tip: Champignons zijn gemakkelijk in schijfjes te snijden met een eiersnijder.
- Wentel ze daarna door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.
- Bak ze met enkele stuks tegelijk in de hete olie of vet gaar en goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en geef ze warm, bijvoorbeeld met mayonaise, citroenmayonaise of tartaarsaus.
- Tip: Champignons zijn gemakkelijk in schijfjes te snijden met een eiersnijder.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr champignons
2 eetlepels bloem
2 eieren
paneermeel
olie of frituurvet
zout en peper
2 eetlepels bloem
2 eieren
paneermeel
olie of frituurvet
zout en peper
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
121216
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
432
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid