Bereidingswijze
- Hiervoor uit elk 1 1/2 dl witte chocoladeijs en walnotenijs met een ijsschepper bolletjes steken, deze los van elkaar op een plaat of rooster leggen, in elk bolletje een prikkertje steken en in de diepvriezer zetten.
- Elk 50 gr witte, pure en melkchocoladerepen apart in een diep bord boven heet water smelten, door elk 2 eetlepels ongeklopte slagroom roeren en goed glad roeren.
- Een derde van de ijsbolletjes in de witte chocolade dompelen en weer op de plaat of het rooster leggen om de chocolade hard te laten worden.
- Het dompelbad eventueel herhalen.
- Een derde van de ijsbolletjes in de pure en de rest in de melkchocolade dompelen.
- De prikkertjes verwijderen en de bolletjes tot gebruik in een diepvriesdoos bewaren.
- Elk 50 gr witte, pure en melkchocoladerepen apart in een diep bord boven heet water smelten, door elk 2 eetlepels ongeklopte slagroom roeren en goed glad roeren.
- Een derde van de ijsbolletjes in de witte chocolade dompelen en weer op de plaat of het rooster leggen om de chocolade hard te laten worden.
- Het dompelbad eventueel herhalen.
- Een derde van de ijsbolletjes in de pure en de rest in de melkchocolade dompelen.
- De prikkertjes verwijderen en de bolletjes tot gebruik in een diepvriesdoos bewaren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Witte chocolade ijs, walnotenijs, witte chocolade, melk chocolade, pure chocolade, water, slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121208
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1233
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid