Beef Wellington Uit Somerset

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/1998 - 20:30
Bereidingswijze
- Rosbief (op kamertemperatuur) met cognac bestrijken en met zout en peper bestrooien.
- 25 gr Boter verhitten, rosbief in circa 10 minuten rondom bruin bakken.
- Op rooster laten afkoelen.
- Ui in 25 gr boter circa 10 minuten bakken.
- Champignons toevoegen en circa 5 minuten meebakken tot meeste vocht verdampt is.
- Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
- Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote lap, die ruim om vlees past.
- Pate met 4 eetlepels champignonmengsel mengen en in dikke laag over bovenkant van vlees uitstrijken.
- Vlees met bestreken kant op midden van deeg leggen.
- Rest van champignonmengsel over zijkanten en bovenkant van vlees uitstrijken. - Oven voorverwarmen op 200 C.
- Hoeken uit deeg snijden (anders wordt deeg daar te dik).
- Randen van deeg met losgeklopt ei bestrijken en deeg om vlees vouwen.
- Randen goed aandrukken.
- Deeg met naad naar beneden op bakplaat leggen.
- Restjes deeg opnieuw uitrollen, hiervan blaadjes snijden en deze met losgeklopt ei op deeg plakken.
- Deeg met losgeklopt ei bestrijken.
- Vleesthermometer via zijkant in vlees steken, punt van thermometer moet in midden zitten.
- Vlees in midden van oven circa 30 minuten bakken tot deeg bruin is en vlees kerntemperatuur van 50-55 C heeft.
- Als deeg te bruin wordt met aluminiumfolie afdekken.
- Beef Wellington verpakt in aluminiumfolie nog circa 5 minuten laten rusten.
- De saus: ui circa 5 minuten in boter bakken, champignons toevoegen en circa 3 minuten meebakken.
- Bloem erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
- Deel voor deel kalfsfond en wijn toevoegen en geheel circa 10 minuten zachtjes laten koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Saus zeven.
- Beef Wellington op voorverwarmde schaal leggen en in plakken snijden.
- Saus er apart bij serveren.
Afbeelding
Beef Wellington Uit Somerset
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
1 1/2 kg malse rosbief, aan een stuk van gelijke dikte
1 1/2 eetlepel cognac
zout, peper
50 gr boter
2 uien, zeer fijngesneden
350 gr champignons, zeer fijngesneden
1 pakje bladerdeeg (450 gr), ontdooid
175 gr roompate (bijv. van kip of eend)
2 eieren, losgeklopt
voor de saus:
1 kleine ui, fijngesneden
50 gr boter
125 gr champignons, fijngesneden
2 eetlepels bloem
6 dl kalfsfond (pot), of sterke vleesbouillon
3 dl rode wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, ingevet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121206
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
5100
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid