Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/1998 - 13:31
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje. Haal hem weer van het vuur voor hij bruin wordt en laat hem een beetje afkoelen.
Doe de (vanille-)suiker in een mengkom en voeg de boter toe. Mix het op de hoogste stand tot het gaat 'schuimen'.
Voeg hierna om en om een ei en wat meel toe(, wat je het beste van te voren even kan zeven) en blijf mixen tot alles erin zit en je een mooie homogene massa hebt.
Giet hiervan een laagje in de springvorm en laat het een beetje over de bodem uitlopen. Verdeel de appels en rozijnen erbovenop en giet de rest van het deeg erover.
Zet ongeveer 1 a 1,25 uur in de oven. Als er niks aan je breinaald blijft hangen als je erin prikt, is hij gaar. Met vork prikken mag natuurlijk ook!
Afbeelding
Appeltaart
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets recept met 'cakedeeg' waarvoor je geen deegroller nodig hebt.
Ingrediƫnten
250 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. suiker, 250 gr. margarine, 3 a 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, rozijnen en kaneel naar smaak, 1 kg appels (Goudreinetten zijn het beste; Vraag het anders de groentenman)
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van ongeveer 24 cm, oven, mixer
Leuke tips
Slagroom!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121180
Homepage ID
6539
Smaak
Z
Teller
4777
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
49
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en bestrooi ze met kaneel.
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op gasstand 2 a 3 (175'C??)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petraw
Gelegenheid